Kom ind og få en snak
Vores rådgivning er åben og anonym. Du behøver ikke at bestille tid og kan komme og gå, som det passer dig. Vi registrerer dig ikke nogen steder, og du bestemmer selv, om du vil oplyse dit navn. Det vi taler om bliver mellem os. Som ungerådgivere har vi dog pligt at gå videre, hvis vi hører om meget alvorlige problemer. Men vi kontakter aldrig din familie eller andre uden først at fortælle dig det.

Du kan snakke om alt
Som ungerådgivere er vores job at tale med unge og deres forældre. Vi er uddannet til at hjælpe dig, og vi er vant til at snakke om alt – også det, der er svært. Og der er ikke noget, som er ligegyldigt, pinligt eller mærkeligt at tale om.
Alt hvad vi laver her, handler om dig. Derfor er du også selv med til at finde løsningen på dit problem eller spørgsmål, så du selv kan komme videre. Vi hjælper og støtter dig naturligvis undervejs, men det er dit liv og dig der lever det.

Rådgivning til unge og forældre
Vi taler mest med børn og unge mellem 12 og 18 år, men du er også velkommen, selvom du er fyldt 18 år. Ungerådgivningen er også for forældre – der er mange, som får hjælp til at takle situationer og konflikter i familien.

Ungerådgivningens principper

  • vi lytter, lige meget hvad
  • vi tilbyder åben, anonym rådgivning
  • vi arbejder anerkendende og dømmer ikke
  • vi kan tale om alt
  • vi fokuserer på løsningen – ikke kun problemet
  • vi hjælper dig med at hjælpe dig selv
  • vi lytter og rådgiver, men vi kan ikke bestemme, hvordan du skal leve dit liv

Baggrund for Ungerådgivningen
Ungerådgivningen er et åbent, anonymt rådgivningstilbud under Københavns Kommunes Socialforvaltning, der primært retter sig mod børn og unge i alderen 12-18, der har brug for at snakke med en kompetent voksen. Hver år henvender over 1000 børn, unge og deres forældre sig for at få hjælp. Ungerådgivningen er lokalt tilstede med adresser fordelt over hele byen, og er en del af Borgercenter Børn og Unge.

Københavns Kommune har også en bydækkende Familierådgivning, der henvender sig til børn mellem 0-12 år og deres forældre.